12 November 2011

Impresii concert Travka

Despre Travka am aflat prima dată anul trecut, de la cineva care mi-a fost prieten. M-am îndrăgostit de melodiile lor. De versuri, de linia melodică, de faptul că ei chiar cântă al naibii de bine în română, fără să apeleze la artificii şi englezisme pronunţate cu accent neaoş. Ştiam că vor concerta pe 10 în The Silver Church Club, dar cum biletul era 20 lei şi eu aveam doar banii de plecat acasă a doua zi, renunţasem la idee. Am aflat apoi de concursul organizat de Mahmur.Info şi, nu ştiu cum, am reuşit să câştig o invitaţie dublă. Probabil că Cineva mă iubeşte. Mi-am luat o prietenă bună de aripioară şi am plecat entuziasmate către “biserică”. A meritat pe deplin.

Am cântat alături de băieţi pe toate melodiile, am ţopăit, am savurat atmosfera cu ochii închişi, am râs cu lacrimi privindu-i gesturile lui Mizdan, am simţit Praga alături de băieţi şi mi-am imaginat curvele stând cu picioarele înfipte în pământ. Ca să descriu mai aproape de realitate ce înseamnă Travka pentru mine, vă citez ce am scris în comentariul câştigător:

“Zâmbetul tău mă umple într-un fel de lumină atunci când stăm în apartamentul 77 şi indiferent că nu e nimic nou pe frontul de est, tu eşti pentru mine un înger sedat.
Stând alături de tine în iarbă simt cum ochiul cere lumină, agasat fiind de un urban violent. Într-un final cedăm ispitei şi ne urcăm la bord pe corabia nebunilor.
Aş putea continua aşa până ce folosesc toate titlurile melodiilor Travka. Asta pentru că nu îmi place ceva anume la ei. Fiecare melodie, fiecare vers mi se potriveşte într-un anume moment. Prin melodiile lor mi-au fost, fără să ştie, alături şi la bine şi la greu.”

Concertul a fost pentru mine o experienţă tare faină şi m-am încărcat cu o parte din energia ce emana de pe scenă. Nu pot judeca obiectiv şi nu pot face recenzii de concert, doar zâmbesc amintindu-mi şi scriu acum tot cu Travka în căşti. Titlul este unul simplu pentru că nu am găsit cuvinte. Cine i-a ascultat ştie ce vreau să spun. Nu poţi decât să te bucuri de muzica lor şi să cânţi din toţi rărunchii atunci când ai ocazia. Eu am fost o fericită ce a avut şansa asta. Închei întrebându-mă dacă “E cineva în oraşul acesta” care a mai fost la concert şi dacă da, vouă cum vi s-a părut?

Dă mai departe:

Tags: , , ,

Postat pe 12 November 2011 de Andreea Laciu in categoria Evenimente

Scrie o opinie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*