14 November 2012

Ce faci când virgula devine punct

Nu sunt prima care trece prin asta. Nici ultima. Nu urmează să mă plâng precum o fetiţă, fiindcă am încercat să aplic întotdeauna sintagma “Zoe, fii bărbată”. Dar se întâmplă. Şi primesc o lovitură neaşteptată. Şi mai ales urâtă. Şi scriu aici pentru că nu mai pot scrijeli doar în gând. Când lucrurile se termină urât, te râcâie mai tare. Înfigi unghiile în palme, strângi din dinţi, suni un prieten cu care ieşi să bei câteva beri în toiul nopţii pentru că te sufocă cei patru pereţi. Dar nu-i uşor. Şi na… doare. Îi promiţi prietenei ce îţi este alături că nu-i vei mai pomeni numele, dar în gând îl repeţi. E inevitabil. Şi ai face multe, dar rămâi la a sta şi a refuza să procesezi informaţia. Durează până ţi se scurg senzaţiile din corp şi din minte. Până devin ceva vag.

Totul e proaspăt, e mult prea recent. Mult prea brusc. Şi priveşti noua foaie albă a vieţii tale. Pe ea e doar un punct. Unul pe care nu l-ai ales tu. Tu aveai doar semne ale exclamării, puncte de suspensie, paranteze, virgule. Dar a venit momentul în care ţi-a fost ştearsă codiţa virgulei şi te-ai pomenit cu un punct mic şi urât pe o foaie mototolită. Nu e o tablă de pe care să poţi şterge cu buretele creta cu care aţi scris o vreme amândoi. Şi atunci ce faci? Iei foaia, priveşti virgula devenită punct, iei un pix şi începi stângaci să scrijeleşti din nou. Începi cu nişte cuvinte simple, apoi cu propoziţii cu subiect şi predicat, sperând să ajungi din nou la fraze.

Dă mai departe:

Tags: ,

Postat pe 14 November 2012 de Andreea Laciu in categoria D'ale mele

2 opinii despre “Ce faci când virgula devine punct

    1. Andreea Laciu

      Din fericire, eu am avut. Dar ştiu cum este ca în 3 zile să dormi doar 3-4 ore pentru că nu te lasă să te calmezi ceea ce visezi. Culmea e că nu aveam nevoie nici de cafea sau energizant. Pur şi simplu corpul meu refuza să doarmă.

      Reply

Scrie o opinie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*