12 November 2012

B 35 RVM – taximetru fantomă în autogara Obor

De trei săptămâni nu mai merg cu trenul personal acasă, decât în cazuri excepţionale. Am preferat rapiditatea şi comoditatea autobuzelor de pe ruta Călăraşi – Bucureşti Obor. Săptămâna trecută, la revenirea în mirobolanta capitală, am coborât uşor nervoasă din autobuz, trâgând de cele două genţi mărişoare şi destul de grele, aşa că nu am mai fost suficient de atentă la coborâre. M-am trezit brusc că îmi trage cineva de una dintre ele. O ţin suficient de bine şi mă uit să văd nemernicul. Aud brusc: “Haida, don’şoara! Nu vreţi un taxi? Domnu’? Un taxi, careva?”.

Am fost prea prost dispusă atunci ca să mă apuc de investigaţii mai amănunţite, dar când astăzi s-a repetat scenariul, mi-am făcut de lucru prin zonă să văd maşina. Nu am reuşit să fac vreo poză, fiindcă domnul mă supraveghea, dar era destul de înalt (~1,77), mai solid decât mine, ăăă… colorat, purta blugi albaştri, geacă maro deschis şi pantofi cu vârf lung şi ascuţit. Am văzut totuşi maşina. Era un taxi, dar căruia îi lipseau însemnele vreunei companii, având afişat pe exterior doar numărul care se dă clientului la o comandă – 382.

Autovehiculul este o Dacia Solenza cu numărul de înmatriculare menţionat în titlu. Replica de săptămâna aceasta a fost: “Haideţi la taxi, doamna! Îmi spuneţi unde vreţi să ajungeţi şi vă dau preţul!”. Cât am stat în zonă, nu am văzut să se urce vreo persoană, dar scriu şi aici, poate are un rost. Sper să nu se înmulţească specimenele de genul ăsta prin zonă. Oricum Obor nu e chiar cea mai ok bucată din Bucureşti.

Dă mai departe:

Tags: , ,

Postat pe 12 November 2012 de Andreea Laciu in categoria Cotidiene, Critice

Scrie o opinie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*